lauantai 31. tammikuuta 2009

Tiredness fuels empty thoughts

Ystävien kesken vietettyä iltaa ei voita sitten mikään. Reissua tahdittivat mainion elokuvan lisäksi kävely iltahämärässä ja odottamaton pulkanlasku, jonka jälkeen kaverukset istahtivatkin sitten lämmittelemään kaakaomukillisten ääreen.

Mutta enemmän siitä elokuvasta. Charlie & the Chocolate Factory, suomalaisittain Jali ja Suklaatehdas valittiin illan leffaksi pienimuotoisen äänestyksen perusteella, sillä seitsemän hengen porukkaan kuuluu yllättävän paljon Johnny Deppin ystäviä.
Allekirjoittanut oli jo aikaisemmin kyseiseen tapaukseen tutustunut ja omasta hyllystään sen mukanaan tuonut, eikä se alun perin kuulunut edes vaihtoehtoihin. Lainaan kun oli menossa kolmen muun liikkuvan kuvan teoksen kanssa. Elokuva joutui sitten äänestykseen vastuksenaan Casanova, joka hävisi enemmistölle, vaikka ihastuttavan hyvämielinen pätkä onkin.


Kuva: B.O.

Willy Wonkan hahmo saattaa toki olla vinksahtaneen oloinen, mutta jollain tavalla se tekee koko tapauksesta yhtä lailla sympaattisemman. Se värimaailma ja tunnelma, jotka löytyvät kieltämättä lähes poikkeuksetta kaikista Tim Burtonin elokuvista, on valloittava, rakastettava, jotenkin täyteläisempi kuin monien muiden tekijöiden tuotoksissa.

Mikähän siinä mahtaa olla, että oli rooli mikä tahansa, Depp onnistuu tuomaan siihen särmää ja karismaa, vangitsemaan katsojan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thoughts